10 najplaćenijih sportista
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

10. Matt Ryan - $43.8 Miliona

Rajan je potpisao petogodišnji ugovor od 103.7 miliona dolara sa Atlanta Falkonima. Ovaj ugovor učino je da Met Rajan bude drugi najplaćeniji NFL igrač, sa godišnjim primanjima od 20.7 miliona dolara. Američki fudbal se Metu isplatio i on se nalazi na desetom mestu naše liste sa zaradom od 43 miliona dolara.

 

9. Rafael Nadal - $44.5 Miliona

 

Nekadašnji broj jedan u svetu, Rafael Nadal, je drugi najplaćeniji teniser na svetu. Sezona iz 2013. godine donela je Nadalu najviše uspeha, a i novca, pa je omiljeni španski teniser na devetom mestu naše liste.

 

8. Phil MIckelson - $ 53.2 Miliona

 

Mikelson je prošle godine osvojio važne sponzorske bonuse jer je osvojio British Open prvi put. Fil godišnje zarađuje preko 40 miiona dolara samo od reklama.

 

7. Roger Federer - $ 56.2 Miliona

Rodžer Federer je živa teniska legenda koji je i dalje u punoj snazi posle 16 godina profesionalnog tenisa. Nosilac je velikog broja teniskih rekorda, a u period od 2005. do 2010. godine, Federer se pojavio u 18 do 19 Grand Slam turnira. Pored osvojenog novca, veliko bogatstvo stekao je i preko reklama, pa je na našem osmom mestu sa zarađenih 56.2 miliona.

 

6. Tiger Woods - $ 61.2 Miliona

Tajger Vuds našao se na osmom mestu naše liste. Vuds je definitivno najpoznatiji i najpopularniji golfer, a svoje bogastvo, pored golfa, zaradio je preko reklama i video igrica.

 

5. Kobe Bryant - $ 61.5 Miliona

Kobi je do skoro bio najplaćeniji košarkaš na svetu i njegova plata bila je skoro 8 miliona veća od drugih najplaćenijih košarkaša. Kobi je i dalje dobro plaćen i nalazi se na petom mestu naše liste sa zarađenih 61.5 miliona dolara.

 

4. Lionel Messi - $ 64.7 Miliona

Brzonogi i spretni je Mesi na samom vrhu naše liste sa zarađenih 64.7 miliona dolara. Ovaj čuveni argentinski igrač Barselone, svoje bogatstvo stekao je zahvaljujući svojim impresivnim fudbalskim veštinama i rezultatima, kao i od reklamnih ugovora.

 

3. LeBron James - $ 72.3 Miliona

Iako je Kobi Brajant do skoro bio najplaćeniji košarkaš, Lebron Džejms preuzeo je titulu kao najbogatiji košarkaš sa zaradom od 72.3 miliona dolara.

 

2. Cristiano Ronaldo - $ 80 Miliona

Iako ga ljudi uvek porede sa Mesijem, Ronaldo je siguran pobednik u jednoj stvari, a to je bogatstvo. Ronaldo je najplaćeniji fudbaler na svetu i zauzima drugo mesto naše liste sa zaradom od 80 miliona dolara.

 

1. Floyd Mayweather - $ 105 Miliona

Mejveter je pobednik naše liste sa zarađenih 105 miliona dolara. Ovaj bokser vratio je popularnost pomalo zabroravljenom i zapostavljenom sportu.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: