5G mreža
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

 

5G mreža je bežična tehnologija pete generacije. Sve će bit bežično povezano putem interneta, a bežična komunikacija će biti moguća bilo gdje pa čak i u oceanima. Imat ćemo "pametne" kuće, "pametne" firme, "pametne" autoceste, "pametne" gradove i autobuse. Frižderi, veš mašine, kutije za mlijeko, četke za kosu, sadržavat će antene i mikročipove i biti će bežično povezani putem interneta.

Druga strana priče je da će 5G mreža proizvoditi štetna zračenja, oštetiti ekosistem zemlje i uzrokovati promjene zemljinog elektromagnetnog okruženja. 

Dokazi da je radio-frekvencijsko zračenje (RF) štetno za život su nepobitni. Više od 10.000  znanstvenih istraživanja dokazalo je štetne uticaje RF zračenja na ljudsko zdravlje. Učinci uključuju: promjenu srčanog ritma, promjenu metabolizma, promjenu matičnih stanica, oštećenje DNA, uticaj na opće stanje, porast slobodnih radikala, poteškoće u pamćenju, neurološka oštećenje, pretilnost, dijabetes, autizam, astmu... Postoje i dokazi o štetnosti za biljne i životinjske vrste: mrave, ptice, šume, žabe, pčele, miševe, drveće... 5G mrežom nitko, niti jedna životinja, ptica, ni biljka neće moći izbjeći izloženost RF zračenja, 24 sata dnevno, 365 dana godišnje. 5G tehnologija će koristiti milimetarske valove i zahtjevati instaliranje baznih stanica na svakih 100 metara. 5G bazne stanice i 5G uređaji imat će višestruke antene raspoređene u “fazne nizove” koje zajedno emitiraju usmjere snopove. 5G iz svemira sa 20.000 satelita u zemljinoj orbiti pokrit će zemlju sa snažnim i fokusiranim snopovima. Iako će energija koja dolazi zemlji sa satelita biti manja od one s antena na tlu, ona će zračiti područja zemlje koja nisu došla pod uticaj drugih odašiljača. Zbog toga promjena zemljinog elektromagnetnog okruženja može biti još veća prijetnja životu od zračenja od antena na zemlji. Kako bi zaštitili čovječanstvo i okoliš 215 naučnika iz 41 zemlje pozva putem Međunarodnog apela na zaustavljanje implementacije 5G mrežena zemlji i u svemiru.

Šta vi mislite da li nam je zaista potrebna 5G mreža ili ipak nije? 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: