ABAZOVIĆ PREDLOŽIO DA MILUTIN ĐUKANOVIĆ OSTANE u bordu direktora EPCG, KONJEVIĆ NEZADOVOLJAN
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Vlada je na današnjoj sjednici predložila da članovi Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) budu: Vladan Joković, Tahir Đonbaljaj, Adis Balota, Martin Ćalasan, Nenad Marković i Emir Strujić.

Prvobitni predlog je bio da član bude i Mitar Šušić, ali nakon što je on lično povukao saglasnost, premijer Dritan Abazović je predložio da u bord direktora bude Milutin Đukanović, koji je do sada bio predsjednik borda direktora EPCG.

On je funkcioner Demorkatskog fronta.

Abazović je preinačio predlog ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, koji je izdvojio mišljenje.

Ibrahimović je kazao Abazoviću da ima u vidu, donoseći ovakve odluke, preporuke NATO partnera, "da vode računa ko će vodita ovakva mjesta".

"Dati ovakvo mjesto nekome ko ne dijeli NATO vrijednosti, nekako se kosi sa mojim razmišljanjem i shvatanjem", rekao je Ibrahimović.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić takođe je iskazao nezadovoljstvom predlogom Abazovića koji se tiče Đukanovića. On je takođe izdvojio mišljenje, kao i ministar bez portfelja Aleksandar Vuksanović.

Krivokapić je kazao da odbor može funkcionisati i bez Đukanovića, a da novog člana izaberu na narednoj sjednici.

Krivokapić je kazao da je Đukanović izjavio da će Srbiji da proda EPCG.

Na to je reagovao potpredsjednik Vlade Vladimir Joković koji je rekao da je bivši premijer Zdravko Krivokapić iznio u javnost da je Đukanovic to izjavio.

"U tom intervjuu Đukanoviža nije bilo te izjave, a posle izjave bivšeg premijera Đukanovic je kazao da može prodati EPCG kao i fudbalski klub Real Madrid" kazao je Joković.

Vladan Joković je bivši direktor Uprave prihoda i carina. Adis Balota je potpredsjednik SDP-a.

Nakon što je izglasana odluka, Raško Konjević na Tviteru je napisao da će povući predlog da Balota bude član odbora direktora i pozvao Demokratsku partiju socijalista i Bošnjačku stranku da urade isto.

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano