Afera nestanak respiratora
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Vehid Sadiković dado iskaz na okolnosti nestanka originalne dokumentacije o uvozu 80 respiratora iz carinskog terminala.

Trojica je osumnjičenih za uvoz 100 respiratora iz Kine u BiH u vrijednosti od 10,5 miliona KM. Jedan od njih je i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH.

No, Tužilaštvo i dalje aktivno radi na ovom slučaju. Upravo je to jedan od razloga zašto traži da se osumnjičenima produže mjere zabrane, a sve s ciljem da neometano može postupak privesti kraju. U Tužilaštvu BiH nedavno je saslušan i Vehid Sadiković, šef Carinske ispostave na Sarajevskom aerodromu.

On je iskaz dao na okolnosti nestanka originalne dokumentacije o uvozu 80 respiratora iz carinskog terminala. Iako je Uprava za indirektno oporezivanje ustvrdila da je sve ustupljeno, tužioci imaju druge informacije.

Zbog toga je Sadiković i davao iskaz, a sve radi pojašnjenja „izgubljene“ originalne dokumentacije. Tužilaštvo je prije toga dobilo kopirane dokumente, jer je UIO, navodno, čekao sudsku naredbu. Istraga u ovom predmetu je, saznajemo, pri kraju.

U Tužilaštvu je već saslušano više od 20 svjedoka. Iskaze su dali Hasan Ganibegović, bivši šef Novalićevog ureda, kao i sekretarka Vlade Edita Kalajdžić.

Iskaz u svojstvu svjedoka dali su među prvima Jelka Milićević, ministrica finansija FBiH, Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Mustafa Kadribegović, aktuelni v. d. direktora FUCZ-a, Ana Bavrka, bivša misica i TV voditeljica koja je “pomogla” Hodžiću da dobije dozvolu za uvoz opreme. Saslušan je i Naser Orić.

 

 

Izvor: aktuelnevijesti.blogspot.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: