Ako možeš na brzinu riješiti ove tri zagonetke, nadprosječno si inteligentna osoba
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Možeš li u samo dvije minute riješiti ove tri zagonetke – ili barem neku od njih?

Testovi inteligencije su obično prilično opširni i traju po nekoliko sati. Međutim, već s ovim kratkim testom – koji se sastoji od tri naizgled jednostavne zagonetke – možeš provjeriti kako stojiš s inteligencijom. Jesi li uspjela riješiti sve za dvije minute? Koliko ti je trebalo? Morat ćemo ti priznati da i nije baš jednostavno kako se naizgled čini pa i ako ne uspiješ riješiti - ne brini - nisi jedina. 

1. pitanje: zagonetka  Okreni me na jednu stranu i ja sam sve. Prereži me na pola i ja sam ništa. Što sam ja?

2. pitanje: logički zadatak  U jezeru rastu jezerske ruže. Svaki dan se udvostruči količina jezerskih ruža. Kako bi prekrile cijelo jezero, jezerskim ružama treba 48 dana. Koliko će trajati dok jezerske ruže ne prekriju pola jezera?

3. pitanje: zagonetka  Što pripada čovjeku, a drugi to češće koriste od njega samoga? 

A ovdje su rješenja:   

Odgovor na 1. pitanje glasi: broj 8. Naime, kad broj 8 okrenemo na stranu, izgleda poput znaka za beskonačnost. Ako ga se prereže na pola, od njega će nastati dvije nule. 

Odgovor na 2. pitanje glasi: 47 dana. Pošto će jezero biti prekriveno nakon 48 dana, a količina jezerskih ruža se svaki dan udvostručuje, onda će jezero dan ranije, odnosno 47. dan, biti prekriveno do pola. 

Odgovor na 3. pitanje glasi: ime. Pošto rijetko govorimo o sebi u trećem licu, drugi koriste naše ime češće nego mi same. 

izvor:https://miss7.24sata.hr/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano