Američki vojnici za vrijeme pandemije vježbaju igrajući video igru
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kako je pandemija koronavirusa uzela maha i zatvorila ljude širom planete u zidove domova, mnogi su svakodnevne aktivnosti predočili u one virtualne. Tako imamo profesionalne fudbalere koji se takmiče na virtualnim turnirima igrajući virtualne utakmice, ili one ljubitelje Formule 1 koji sada voze virtualne utrke. 

Američki vojnici su otišli korak dalje, pa za vrijeme pandemije vježbaju igrajući video igru - MMO War Thunder. U ovoj igri, vojnici mogu simulirati upravljanje tenkovima. Tako su članovi jedinice D Troop, 6th Squadron, 9th Cavalry Regiment, 3rd Armored Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division počeli svoje dane provoditi u free-to-play MMO-u i simulaciji War Thunder, a sve u svrhu održavanja, na kakav-takav način, njihove spremnosti. 

War Thunder ima samo tenkove iz Drugog svjetskog i Hladnog rata, ali igra poslužuje kao alat za obučavanje svih članova posade. Inače, posada u jednom tenku sačinjena je od četiri vojnika. 

"Tipična sesija započinje s izvještajem vođe sekcije ili voda, nakon čega slijede probe. Članovi posade se nakon toga nalaze online i odrađuju trening koji je za taj dan zakazan. Nakon završetka treninga, članovi posade naprave osvrt akcije i raspravljaju o dešavanju 'na terenu', šta su naučili, te šta mogu uraditi u sljedećoj sesiji kako bi rezultat bio bolji", priopćenje je to koje je izdala Američka vojska.

Ukoliko i vi želite, baš poput američkih vojnika, da se okušate u pravoj simulaciji upravljanja tenkovima i vojnog vježbanja, igricu je moguće zaigrati putem Steama ili na igraćim konzolama.

War Thunder PC Gameplay HD 1080p

War Thunder Publisher: Gaijin Entertainment Developer: Gaijin Entertainment Platform: PC and MAC Genre: Free 2 Play MMOTPS Theme: WW2 Release date: TBA Files...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: