Amerikancima je u karantini svaki dan Black Friday
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Prošle godine na tradicionalni 'Black friday', Crni petak, pravi shopping praznik, Amerikanci su na kupovinu putem mreže potrošili rekordnih 7,4 milijarde dolara. Tri dana poslije bio je Cyber ponedeljak, a potrošeno je, nevjerovatnih 9,4 milijarde dolara, također rekordnih. 

Odlične brojke za koje niko nije očekivao da će se nekada, barem ne u skorije vrijeme, moći oboriti i da će doći novi rekordi. Onda se dogodilo šta se dogodilo, pandemija koronavirusa se proširila, natjerala ljude na izolaciju i internet trgovina doživjela je pravi procvat.

PriceSpider, internetska trgovinska platforma, u periodu od 22. do 28. aprila zabilježila je rekordan promet na webshopovima koji je koriste, a volumen prometa bio je usporediv s prošlogodišnjim Crnim petkom, pa čak i veći. Broj transakcija u pomenutoj sedmici bio je ukupno 22% viši, dok je za čak 59% porastao broj pregleda raznih proizvoda u internetskim trgovinama.

Prema podacima PriceSpidera, dolazise do zaključka da je online kupovina za vrijeme pandemije u cijeloj SAD premašila sedmicu održavanja tradiconalnog Crnog petka i Cyber ponedeljka. Nakon pomenute posljednje sedmice aprila, nastavljen je uzlazni trend posjeta internetskim prodavnicama, pa je rekord zabilježen 3. maja. Tada je promet na webshopovima ove platforme bio čak 233% veći od prosječnoga, onog prometa prije pandemije.

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano