Amfilohije : Đukanović hoće Crnu Goru da pretvori u satansku zajednicu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mitropolit SPC Amfilohije izjavio je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović propovijeda satansku Crkvu i da hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu.

On je kazao da "bezbožnici koji se odriču života Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vjekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve".

Amfilohije koji je, kako je objavljeno na sajtu Mitropolije-crnogorsko primorske SPC, služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru, istakao je da vlast danas ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna, prenosi Antenam.net.

- To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vrijeme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovdje u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan - kazao je Amfilohije.

Rekao je da je satana nadahnuo i bezbožnike u Hristovo vrijeme da ubiju Isusa, ne shvatajući da On nije običan čovjek koji se ubija već nosilac vječnoga života, savršeni Bog.

Naglasio je da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca.

- Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena pa nastavio do i posle Sv. Save, i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život vječni, kao i ćivota Sv. Petra Cetinjskoga, i pljujuću u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsjednik Crne Gore, praktično do danas, nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga jer on za njih ne predstavlja ništa - rekao je Amfilohije.

Kako je kazao, predsjednik hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe "iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo", hodeći putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo.

Amfilohije je, kako se navodi, "položio nadu u Gospoda da će se sadašnja crnogorska vlast, koja se zaklinje, i ovih dana se ponovo zaklela, u te vrijednosti Franje Josifa i njegovoga kaplara, vratiti putu Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca, koji je jedini istinski put koji vodi u život vječni i napaja ljude životom i vodom vječnom".

- Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni nasljednici, nego Evropa apostola Petra i Pavla, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Sv. Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Danteta. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrijednosti. Istinska Crna Gora jeste ona Crna Gora Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca, čije mošti ovjde cjelivamo, i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca. Ta Crna Gora nije nikada išla bespućem nego putem koji vodi u život vječni i svjedoči taj put i tu istinu, taj život i tu pravdu, čiji su svjedoci i naši divni svetitelji: Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac -  kazao je Amfilohije.


(Vijesti.ba)

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: