Atletico Madrid pomaže u borbi protiv korone
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Atletico Madrid prepustio je gradu svoje kuhinje na stadionu Wanda Metropolitano gdje će se pripremati obroci za najugroženije porodice.

Stadion Wanda Metropolitano, izgrađen je 2017. godine na sjeveru Madrida, a zaključan je od 14. marta kada je zbog koronavirusa i zvanično prekinuto špansko prvenstvo. U njegovoj unutrašnjosti nalazi se prostor od oko hiljadu kvadratnih metara s pećima i modernim škrinjama za zamrzavanje hrane. Tokom utakmica i koncerata tu se pripremaju jela za posjetitelje, kao i za zaposlenike. Taj prostor sada ne služi ničemu jer je 47 miliona stanovnika Španjolske zatvoreno u svojim stanovima i kućama zbog koronavirusa.

Dio unutrašnjosti stadiona

Tu se, međutim, može proizvesti između 1.000 i 50.000 obroka dnevno, izvijestila je vlada pokrajine Madrid. Njena predsjednica Isabel Diaz Ayuso je obišla taj prostor gdje se susrela s klupskim predsjednikom Enriqueom Cerezom. Potpisali su sporazum prema kojem će Atletico prepustiti svojih sedam kuhinja firmama za pripremanje hrane dok u zemlji traje vanredno stanje.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: