Auto-litije širom Crne Gore (VIDEO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Širom Crne Gore danas se održavaju auto-litije.

 

Auto-litije širom Crne Gore (foto: Sputnik / Nebojša Popović) -

Auto-litije širom Crne Gore (foto: Sputnik / Nebojša Popović)

Auto-litije se održavaju u Boki Kotorskoj, od Budve do Herceg Novog, Bijelom Polju, Beranama, Mojkovcu, a u Kolašinu je zaustavljena jer je policija blokirala put.

Na putu ka Kolašinu, policija je zaustavila veliku kolonu koja je izašla da izrazi bunt zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovesti, javlja portal In4s.

Na mostu je blokada, a Kolašinci pregovaraju sa načelnikom policije. Oni uzvikuju: "Ustala je Crna Gora, svetinja se branit’ mora – Milo lopove!"

 

 

Security Check Required

null

 

Više od 400 automobila krenulo je iz Bijelog Polja u auto-litiju dugu oko 100 kilometara.

Bjelopoljci koji su u automobilima po dvoje, shodno jednoj od privremenih mjera NKT za zarazne bolesti, na ovaj način protestuju protiv na skandalozan način usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovesti, uperenim, kako se tumači, protiv svetinja i SPC u Crnoj Gori, prenose Novosti.

"Ne damo svetinje!", skandira se iz automobila okićenih trobojkama, iz kojih se čuju i crkvene pjesme i jedna od himni veličanstvenih litija u Crnoj Gori "Mi smo djeca neba".

Auto-litija u Bijelom polju, za razliku od nekih ranijih, kada je policija hapsila učesnike, protiče u najboljem redu i uz obostrano poštovanje ljudi u njoj i prolaznika.

Auto-litija u Bijelom Polju

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

U više bjelopoljskih naselja učesnici litije pozdravljani su od okupljenog naroda koji ih je zasipao cvijećem i aplauzima.

Velika bokeljska auto-litija održava se od Budve do Herceg Novog i kako prenosi portal In4s, najveća je do sada.

Beranci su još jednom pokazali da nema kompromisa u odbrani svetinja i poštujući mjere NKT, organizovali su auto-litiju u znak podrške SPC.

 

​I u Pljevljima i Mojkovcu je otpočela auto-litija za spas svetinja.

RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: