Baba Anujka - prvi serijski ubica u Jugoslaviji
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ana Draksin, poznatija kao Baba Anujkabila je prvi i najveći serijski ubica bivše Jugoslavije, a vjerojatno i među najvećim serijskim ubicama na svijetu. Sudjelovala je u trovanju najmanje 50, a po nekim procjenama do 150, ako ne i više ljudi.

Krvava karijera trajala je 40 ili 50 godina. Kada je konačno osuđena za svoje zločine, imala je 90 godina. Osuđena je na 15 godina zatvora, ali prema jednoj verziji je puštena nakon osam godina zbog svoje poodmakle dobi i umrla je dvije godine kasnije, u 100. godini. Prema drugoj, još nevjerojatnijoj verziji, kako piše srpski Alo, iz zatvora su je pustili njemački okupatori 1941., nakon čega je umrla u svojoj kući u 104. godini.

Profesor hemije Simon Đarmati napisao je knjigu "Baba Anujka - vračara iz Vladimirovca" koja je objavljena 2007. i koja je priču o njenom životu i djelu spasila od zaborava.

Preboljela sifilis, umrlo joj desetero djece, postala udovica pa počela prodavati "bajanu vodicu" s arsenom

Na svom suđenju baba Anujka je ispričala kako ju je kad je imala 20 godina zaveo austrijski časnik koji je zarazio sifilisom. Nakon toga se, slomljena srca, povukla u osamu i posvetila proučavanju medicine, konvencionalne i narodne. Njen otac je dogovorio da se uda za bogatog seljaka Pištova u Vladimirovcu, mnogo starijeg od nje. U 20 godina braka rodila mu je jedanaestero djece, no čak je desetero umrlo. Nakon što joj je suprug umro u pedesetim godinama, izgradila je svojevrsni laboratorij u jednom krilu kuće i pokrenula svoj mračni zanat.

Anujka je zaista postala vračara koja je svojim mušterijama prodavala svoju "bajanu vodicu", odnosno "čudotvorne" napitke za riješavanje bračnih, imovinskih i drugih problema. No po svemu sudeći, mušterije su pod rješenjem svog problema podrazumijevale likvidaciju osobe koja im predstavlja problem ili im se zbog nečega zamjerila, a ova vračara im je spremno pružala tu jezivu uslugu. Uvijek je pitala "koliko je težak problem" kako bi mogla dozirati otrov.

Baba Anujka je od ovoga razvila unosan biznis, a kako piše Telegraf, nije uvijek ubijala po narudžbi nego je to nekada radila i iz čiste zlobe.

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano