BACILI ORUŽJE: Za 10 dana predalo se 2.500 Ukrajinaca u Mariupolju
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

PREMA informacijama Generalštaba Oružanih snaga, danas je zvanično u zatočeništvu 2.543 vojnika oružanih snaga, 14 vojnika Nacionalne garde i 116 vojnog osoblja Državnog programa u Ukrajini.

БАЦИЛИ ОРУЖЈЕ: За 10 дана предало се 2.500 Украјинаца у Мариупољу

Foto printskrin telegram RVvoenkor

 

U noći 3. na 4. april: 267 vojnika iz 501. bataljona 36. OBRPS mornarice.

Tokom 5. aprila - 30 vojnika oružane snage – iz okoline vrtića br. 91 i Azovstalj kompleksa.

U noći od 11. do 12. aprila: oko 160 vojnika koji su preživeli nakon što su se pokušali probiti kroz Zaporožju se predalo, vojno osoblje 36. brigade mornarice – iz fabrike Iljič.

Tokom 12. aprila: 1.026 LJudi iz sastava 36. brigade ISSU-a, od kojih je 162 oficira, branili kompleks fabrike MMK Ilьiča (Kaljmiuskij rejon).

Juče, 13. aprila: Još 134 marinaca, uključujući 14 oficira.

Samo u poslednjih 10 dana, najmanje 1.600 ukrajinskih vojnika (uključujući 176 oficira) predalo se u velikim organizovanim grupama.

Ovo su samo oni vojnici i oficiri koji su se predali u grupama sa oružjem. Koliko ih pokušalo da u manjim grupama, preobučeni u civile izađu iz obruča nije još utvrđeno.

U toku je 50. dan Rusko Ukrajinskog rata. Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, kreće se u pravcu oslobođenog Izjuma, u Harkovskoj oblasti gde će uskoro početi da se okružuje najsposobniji deo ukrajinske vojske.

Bitka za Mariupolj privodi se kraju, nakon čega se očekuje prodor na sever i u Donbas te stvaranje tzv. Pavlogradskog kotla. U međuvremenu, nastavlja se uništavanje pvo sistema, koncetracija ukrajinske vojske, skladišta nafte i strateških objekti širom zemlje.

izvor: novosti

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano