Bajadera koja se topi u ustima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Bajadera recept

Bajadera je bez sumnje jedna od naših najpoznatijih slastica koju vole gotovo svi. Najpoznatija je njezina kupovna varijanta, no postoji i prava domaća koja je po meni daleko bolja, te se s punim pravom može nazvati jednim od najboljih stolnih kolačića koji je savršen za najrazličitije prigode.

Ova domaća bajadera pravi se prema provjerenom receptu po kojem je radim već godinama. Sve je brzo i jednostavno, pa je za cijeli postupak izrade potrebno samo 25 minuta – naravno, ne računajući hlađenje. Smjesu na bazi mljevenih keksa i oraha pravila sam s vodom i margarinom. Može se koristiti i mlijeko i maslac, no ovako napravljena bajadera ima dulji rok trajanja, a odgovarat će i onima kojima je bitno da kolači budu posni.

Savršena bajadera za savršeno uživanje

Također nisam pretjerivala niti s količinom šećera. Mnogi drugi recepti upravo ovdje pretjeruju i to bez prave potrebe jer velik dio slatkoće dolazi i od čokolade koja se stavlja u polovicu smjese, a tu je i čokoladna glazura. S količinama navedenim u ovom receptu bajadere će biti točno onakve kakve trebaju biti, te ćete im se moći potpuno prepustiti.

Napravljena na ovaj način bajadera je predivnog punog okusa i savršenog omjera sočnosti i mekoće. Potrebno ih je dobro ohladiti u frižideru kako bi se lijepo stisnule da ih možemo što pravilnije narezati, no prilikom jela posve su mekane i jednostavno se tope u ustima. Savršen kolačić za savršeno uživanje.

VIDEO RECEPT

Bajadera za samo 25 minuta - topi se u ustima

Za ovu ukusnu bajaderu koristila sam provjereni recept po kojem je radim već godinama. Napravljena na ovaj način domaća bajadera je predivog punog okusa i sa...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: