Čaj od zobi trenutno snižava krvni pritisak, čuva srce i smanjuje holesterol…
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Čaj od zobi se koristi kod ublažavanja mnogih simptoma i nepravedno je zapostavljen u liječenju. Samo mali broj ljudi zna za sva njegova ljekovita svojstva.

Zob je bogata fitosterolima, supstancama koje čiste krvne žile i sprječavaju da se holesterol apsorbira u tijelu. Zob možete konzumirati u obliku kaše, ali mnogo jednostavniji način je da skuhate čaj.

Ovaj čaj je odličan za jačanje zdravlja srca i krvnih žila i smanjivanje rizika od infarkta i moždanog udara.

Zob je moćno i blagotvorno sredstvo za jačanje živčanog sistema. Preporučuje se onima koji pate od nesanice, psihičkog zamora, anksioznosti i depresije. Travari ga čak preporučuju i osobama oboljelim od multiple skleroze.

Regulira rad želuca pa se preporučuje osobama koje imaju osjetljive organe za probavu. Također, ima svojstva koja pogoduju oboljelima od raka debelog crijeva. Posebno je djelotvoran u smanjivanju neželjenih posljedica koje se mogu javiti u toku kemoterapije.

Mikroelementi i flavonoidi kojima obiluje ojačavaju imunitet i popravljaju krvnu sliku. Svi koji pate od povećane razine kolesterola u krvi i krvnog pritiska bi trebali uvrstiti ovaj čaj u svoju prehranu.

PRIPREMA

Pet kašika zobi potopite u litru hladne vode i zagrijte polako do ključanja. Ostavite da vrije 5 minuta, a nakon toga da se ohladi.

Pijte ga u toku dana umjesto vode.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
јул 19, 2022, 10:33 пре подне - Iskoni
јул 15, 2022, 9:45 пре подне - Iskoni
јул 14, 2022, 10:54 пре подне - swatch info
јул 14, 2022, 9:01 пре подне - Jole
Autor: