BiH odlučila: “Državljani koji su zaglavili u inostranstvu gube državljanstvo” (Satiričan tekst)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Odlukom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, svi državljani koji su u trajanju pandemije koronavirusa zaglavili u nekoj od svjetskih država i koji se nisu uspjeli na vrijeme vratiti u državu bit će oduzeto državljanstvo, te će im biti zabranjen povratak u trajanju od najmanje dvije godine po obustavljanju mjera Kriznog štaba za područje BiH.

“Ova odluka je morala biti donesena. Nama se konstantno govori kako mi ne radimo ništa i kako ne brinemo za naše građane koji su ostali u drugim državama, ali to prosto nije tačno. Istina je da zapravo oni ne brinu o nama niti su tu kada je njihovoj državi najpotrebnije. To su vjerovatno oni isti likovi koji su devedesetih bježali u izbjeglištvo kada su se kod nas dešavale strašne stvari. Mi želimo da zaštitimo ljude koji ostaju u Bosni i Hercegovini i kad je najgore, a ne one koji bježe čim vide priliku. Nije ovo više socijalizam i nije ovo više društveno vlasništvo, a ljudi više nisu prioritet u zaštiti i to nam svima mora i treba biti jasno. Svi oni koji su se našli van granica Bosne i Hercegovine, u trenutku kada su granice zatvorene neće imati priliku da se vrate u naredne dvije godine, te će im državljanstva biti oduzeta isključivo iz razloga da bi mogli tražiti od država u kojima se nalaze njihovu zaštitu kao izbjeglice” – izjavio je za naš portal Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Radončić je još dodao da se ova odluka ne odnosi na djecu visokih dužnosnika Bosne i Hercegovine koja studiraju vani kao ni na one kojima državni vrh dopusti povratak posebnim odlukama.

Napominjem da je sadržaj ove vijesti satiričnog karaktera. 

Izvor: SATRO.INFO

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari
Boris M. - апр 18, 2020, 9:03 по подне - Odgovori

Ja ću se svkako odreći tzv. Bih državljanstva :D

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano