BIL GEJTS IZNEO NOVU PROGNOZU: Predvideo kad će se ZAVRŠITI pandemija, evo šta misli o omikron soju korone!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Milijarder Bil Gejts se oglasio na svom blogu i izneo uverenje o tome kad će se završiti pademija korona virusa.

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts predvideo je na svom blogu da će se "akutna" faza pandemije koronavirusa završiti u 2022. godini, ali je nazvao omikron varijantu korone "zabrinjavajućom"

"Možda nije pametno da predviđam stvari, ali mislim da će akutna faza pandemije biti gotova u nekom momentu u 2022. godini", napisao je milijarder na svom blogu, piše Russia Today.

Kompanije farmaceutske industrije su i u prošlosti imale velikih problema da prodaju svoje vakcine za grip, pošto imaju relativno nisku efikasnost, u poređenju sa drugim vakcinama, zbog toga što naučnici moraju da predviđaju koji će soj virusa biti prevalentan u određenoj godini.

Ipak, Gejts ima čvrst stav kad je reč o terapijama, i ističe da je farmaceutski gigant Merck nedavno dobio odobrenje FDA za svoj antivirusni lek molnupiravir, koji se prepisuje osobama sa visokim rizikom od teže slike korone. Kako je napisao, ova pilula "značajno umanjuje šanse za hospitalizaciju ili smrt od kovida".

Gejts je priznao da je, uprkos masovnoj primeni vakcina protiv korone širom sveta, više ljudi umrlo od kovida u 2021. godini nego u 2020, i dodao da poboljšanje stanja ove godine nije bilo "dramatično", kako se nadao.

Milijarder je nazvao pojavu omikron soja korone "zabrinjavajućom", ali naglašava da je "svet bolje pripremljen za borbu protiv potencijalno opasnih varijanti" nego što je bio. Inače, južnoafrički naučnici koji su otkrili omikron varijantu tvrde da su simptomi bolesti izazvane ovim sojem virusa uglavnom blaži.

Inače, bogatstvo Bila Gejtsa se za vreme pandemije uvećalo na 137 milijardi dolara (četvrti najbogatiji čovek na svetu).

 

Izvor: mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: