BIL GEJTS PROZVAO NOVAKA ĐOKOVIĆA: Napravio je NESREĆAN izbor, voleo bih da ne misli tako!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Američki milijarder "udario"na najboljeg tenisera na svetu

Američki biznismen Bil Gejts (66) kritikovao je u intervjuu za Bi-Bi-Si stavove Novaka Đokovića o vakcinama i vakcinaciji. Na pitanje novinara o tome što Srbin odbija da primi cepivo, obrazlažući tu odluku svojom slobodom izbora, Gejts je odgovorio da vakcinacija pomaže čitavoj zajednici.

"Vakcine nisu savršene kada je u pitanju blokiranje infekcije, ali mogu da je smanje. Zato je nesrećan izbor kada su nečije brige o zdravlju toliko ekstremne da osećaju da ne mogu da učestvuju u toj zaštiti čitave zajednice", rekao je Gejts.

"Ako oni inspirišu druge i ako su osobe kojima se veruje, onda šire takav stav i to samo otežava pokušaje da vakcinaciju dovedemo na nivo na kojem nam je zaista neophodna. Zato se njemu divim na mnogo načina, ali bih voleo da njegovi stavovi o vakcini nisu takvi", dodao je Gejts.

Đokoviću je u Australiji početkom godine priređen pakao jer je došao nevakcinisan i zabranjeno mu je da ostane i učestvuje na Australijan openu. Potom je u izjavi za Bi-Bi-Si Novak naglasio da "nikad nije bio protiv vakcinacije".

"Uvek sam podržavao slobodu da sami izaberete šta ćete ubaciti u svoje telo", rekao je tom prilikom Novak. "Principi na osnovu kojih donosim odluke o svom telu su mi važniji od bilo koje titule ili od bilo čega. Pokušavam da budem u saglasju sa svojim telom koliko god je moguće", takođe je naglasio Đoković.

Ove nedelje, Novak je u Madridu gde učestvuje na tamošnjem turniru i sprema se za glavni događaj ovog proleća - Rolan Garos, koji počinje 22. maja. Iako nevakcinisan, Đoković neće imati problem da nastupi na tim turnirima, kao i u Rimu u međuvremenu.

Izvor mondo.rs

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano