BIL KLINTON UMEŠAN U AFERU SA EPSTINOM - Pretio novinarima poznatog lista! Urednik Veniti fera tvrdi: To se nije desilo
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UBil Klinton navodno je ušao u Veniti fer i pretio im da ne pišu članke o se*s trafikingu vezane za njegovog dobrog prijatelja Džefrija Epstina.

U drugom paketu dokumenata vezanih za američkog milionera i osuđenog pedofila Džefrija Epstina, koji je 2019. umro u pritvoru dok je čekao novi proces zbog se*s trafikinga, pojavila se i tvrdnja žrtve o nekadašnjem predsedniku Bilu Klintonu.

CNN navodi da je juče otpečaćeno 19 dokumenata na više od 300 stranica koji se odnose na tužbu koju je 2015. podnela Virdžinija Roberts Đufre.

Ova Amerikanka je tvrdila da ju je Epstin se*sualno zlostavljao dok je bila maloletna, a da mu je Gislejn Maksvel, milionerova bivša devojka, pomagala u tome.

Ovi dokumenti su, baš kao i stotine stranica koje su otpečaćene dan ranije, postali dostupni javnosti u skladu sa sudskom odlukom donetom 18. decembra.

U mejlu iz 2011, čija je sadržina sada javno dostupna, Đufre je iznela tvrdnju da je nekadašnji američki predsednik Bil Klinton pretio magazinu Veniti fer kako ovaj medij ne bi objavljivao članke o se*s trafikingu vezane za Epstina.

 

Ona je u tom mejlu, upućenom Šeron Čurčer, novinarki britanskog lista Mejl on sandej, navela da je zabrinuta oko toga da li treba da podeli informacije sa tim medijem "s obzirom da je B. Klinton ušao u VF (Veniti fer) i pretio im da ne pišu članke o se*s trafikingu vezane za njegovog dobrog prijatelja J.E. (Džefrija Epstina)”.

Navodi se da Đufre nije precizirala kada se desio taj upad Klintona u Veniti fer. Grejdon Karter, koji je bio urednik Veniti fera od 1992 do 2017, naveo j u saopštenju poslatom CNN da da se to "kategorički nije desilo". Klintonov portparol kazao je za CNN da nema novih komentara u vezi sa navodnim incidentom.

On je u sredu, odgovarajući na pojavljivanje Klintonovog imena u prvoj tranši otpečaćenih dokumenata, naveo da je "prošlo skoro 20 godina otkad je predsednik Klinton poslednji put bio u kontaktu s Epstajnom".

(Mondo)
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: