Biti "hrabar"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UHrabrost je kvalitet koji se često povezuje sa fizičkim podvizima ili borbu sa nekom bolešću. U našem narodu, kada se nekome nešto desi, onda mu bližnji govore "moraš biti hrabar ili hrabra". Druga opcija uopšte nije dobra već upotpunjuje čovekovu muku. Kada neko preživljava težak period, njemu  je potrebna nada i pomoć da pogleda u svetlu stranu života.

Hrabrost je spašavanje nečijeg života dok svoj dovodiš u opasnost. Hrabrost je kvalitet koji je vezan  i za mnoge druge kvalitete, na primer, da se suočimo sa svojim strahovima. Ako se borimo protiv neizvesnosti i nepoznatog, prihvatamo rizike i preuzimamo odgovornost za svoje postupke. 

Hrabrost je često ono što nas pokreće da ostvarimo svoje ciljeve i snove, uprkos preprekama koje nam se čine nepremostivim. Hrabrost znači suočiti se svojim slabostima i preuzeti inicijativu u svom životu. To može biti suočavanje sa teškim odlukama i preuzimanje rizika koji su potrebni da bi se ostvario uspeh. 

Ali hrabrost nije samo što se razvija kroz velika dela, već kroz mnoge svakodnevne postupke. Učinili smo nešto hrabro ako smo pokušali da promenimo svakodnevnicu ili pokažemo svoju pravu, originalnu ličnost. Kada razvijemo hrabrost i budemo iskreni prema sebi i okolini, život može biti bogatiji novim izazovima, avanturama, zanimljiv život u kojem ispunjavamo svoje želje. Ono što sebi stvori hrabar čovek, to može za druge izgledati "neverovatno".
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

Autor knjiga : Princ spoznaje, Elez, Prvi i trinaesti, Zvuk tišine, Plava jabuka. Pišem za svoj blog "Priče u krug".