BOMBE PADAJU OKO NJEGA, ON PEVA POBEDNIČKU PESMU EVROVIZIJE! Dramatičan snimak vojnika, zarobljen u tunelima Azovstalja
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Ukrajinski vojnik u čeličani Azovstalj u Marijupolju peva pesmu "Stefanija", koja je pobedila na Evroviziji, čak i dok su ruske bombe padale oko njega.

Na društvenim mrežama su se pojavili video snimci na kojima ukrajinski vojnik u čeličani Azovstalj u Marijupolju peva pesmu "Stefanija", koja je pobedila na Evroviziji, čak i dok su ruske bombe padale oko njega, prenosi Daily Mail.

Pesma, koju je izvela ukrajinska folk-rep grupa Kaluša, odnela je pobedu na velikom finalu Evrovizije u subotu uveče. "Stefanija" je napisana kao omaž majci frontmena Oleha Psiuka, ali je pretvorena u ratnu himnu.

Psiukovi stihovi "Uvek ću naći put kući, čak i ako su svi putevi uništeni" dobili su posebno značenje u svetlu sukoba. Iako je više od hiljadu civila koji su bili zarobljeni u opkoljenoj fabrici čelika evakuisano, stotine ukrajinskih vojnika je i dalje ostalo.

Oni predstavljaju poslednje uporište ukrajinskih boraca u čeličani Azovstalj u Marijupolju koja je pod stalnim ruskim udarom.

https://youtu.be/8oZNazlwKSQ

Podsetimo, ukrajinski orkestar Kaluša ostvario je pobedu u velikom finalu Evrovizije, sa 631 bodom. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je odmah nakon završetka Evrovizije pozdravio pobedu i čak je obećao da će takmičenje sledeće godine održati u Marijupolju, uprkos tome što je veći deo grada pretvoren u ruševine usred ruske invazije.

"Naša hrabrost impresionira svet, naša muzika osvaja Evropu. Sledeće godine Ukrajina će biti domaćin Evrovizije. Treći put u našoj istoriji i, verujem, ne poslednji. Potrudićemo se da ugostimo učesnike i goste Evrovizije u ukrajinskom Marijupolju. Slobodan, miran, obnovljen. Zahvaljujem se Kaluškom orkestru na ovoj pobedi i svima koji su nam dali svoje glasove. Siguran sam da zvuk pobede u borbi sa neprijateljem nije daleko. Slava Ukrajini", rekao je on.

(MONDO)

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano