Borac za ljudska prava opljačkao banku, uhapšen u Neumu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-USinovi i kćeri Neretve

Saradnjom policijskih službenika Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine sinoć je na području Neuma, lociran i uhapšen 41-godišnji muškarac koji se sumnjiči za pljačku banke u Opuzenu, potvrđeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

Prema pisanju hrvatskih medija, riječ o Ivi Matičeviću iz Metkovića koji je široj javnosti poznat kao istaknuti član Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Neretve".

Naime, jučer, 15. juna oko 12 sati, u bankarskoj poslovnici u Opuzenu muška osoba je, uz prijetnju uposlenicima uzela novčani iznos od 47 hiljada kuna, nakon čega je napustio mjesto događaja udaljivši se u nepoznatom pravcu.

  •  
    godišnjak je sinoć lociran u objektu smještaja u Neumu Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL">41-godišnjak je sinoć lociran u objektu smještaja u Neumu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    41-godišnjak je sinoć lociran u objektu smještaja u Neumu FOTO: IVO CAGALJ/PIXSELL

Prikupljenim operativnim saznanjima, vrlo brzo nakon samog događaja, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske stanice Metković utvrdili su da je počinitelj 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je, neposredno nakon počinjenja krivičnog djela, napustio područje Republike Hrvatske u pravcu Neuma, Bosna i Hercegovina.

U saradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Čapljina, 41-godišnjak je sinoć lociran u objektu smještaja u Neumu gdje je uhapšen.

Na osnovu naloga Tužilaštva Bosne i Hercegovine danas je pretraženo vozilo i objekt koje je koristio osumnjičeni gdje je pronađen veći dio otuđenog novca. Osumnjičeni 41-godišnjak se trenutno nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, rečeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

6yka.com
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor:

86.452012000