BRAVO : Studenti ETF plaćaju troškove za upiš brucoša
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Članovi Studentske organizacije Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu „Steleks“, odlučili su da plate troškove upisa za šest brucoša. Žele novim studentima poželjeti dobrodošlicu na fakultet i pozivaju maturante da školovanje nastave u Republici Srpskoj.

Nikola Perišić, predsjednik „STELEКS“-a pojašnjava da će organizacija snositi troškove za po dva brucoša sa tri smjera, koji budu najbolji na kvalifikacionom ispitu.

„Na taj način bismo pokušali da podstaknemo mlade ljude, nove studente da se upišu na naš fakultet, da ostanu u RS. Naši fakulteti nude sve kao i oni u Srbiji i inostranstvu, kvalitetno osoblje, stipendiranje firmi iz privatnog i državnog sektora.“

„Većina naših studenata 3 i 4 godine ima stipendije od raznih kompanija i samim tim su već osigurali zaposlenje“, kaže Danilo Кljakić.

Troškovu upisa za jednog studenta su oko 180 КM. Inicijativu studentskog udruženja pozdravljaju i profesori. Svaki student je izuzetno bitan dio zajednice na ovom fakultetu.

Srđan Lale, prodekan za nastavu na Elektrotehnikom fakultetu podsjeća na to da je diploma ovog fakulteta cijenjena u BiH ali i šire.

„Naš fakultet ima potpisane brojne sporazume za kompanijama iz BiH ali i inostranstva. Diplomiranjem na našem fakultetu sigurno će steći ravnopravne mogućnosti za rad prije svega u RS i BiH, ali i inostranstvu. Imamo mnogo slučajeva da naši diplomirani inženjeri rade u inostranstvu i njihovi poslodavci su izuzetno zadovoljni.“

Na ETF u Istočnom Sarajevu ove godine biće mjesta za 106 studenata. Mogu se odlučiti za jedan od tri smjera – automatika i elektronika, elektroenergetika i računarstvo i informatika.

Autor: Filter/M.K.

IZVOR: BNTV

Studenti ETF plaćaju troškove za upiš brucoša

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: