Brezina voda jača imunitet, reguliše holesterol, razbija celulit
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Brezina voda je 100% prirodan, organski napitak dobijen istakanjem iz drveta breze. U severnim zemljama kao što su Rusija, Skandinavija i baltičke zemlje, ovaj napitak se koristi već stotinama godina kao tonik, dodatak ishrani i u medicinske svrhe. U poslednje vreme postaje popularan i širom Evrope i sveta. Brezina voda dobija se iz ekološki čistih planinskih područja.

1. Jača imunitet

Zahvaljujući bogatstvu vitamina i minerala, brezina voda, je odlična za jačanje imunog sistema i otpornosti organizma.

2. Povoljno deluje na holesterol

Istraživanja su pokazala da saponin, sastojak brezinog soka, ima svojstvo da snižava holesterol u krvi.

3. Čisti organizam od toksina

Brezina voda pomaže da se iz organizma eliminiše višak soli (natrijuma), fosfata, ureičke kiseline, amonijaka, kao i određeni lekovi.

 

4. Pomaže rad jetre

Redovna upotreba eliminiše štetne materije kao što su toksini masnoće i na taj način pospešuje rad ovog organa koji igra značajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju organizma.

 

5. Podmlađuje kožu i vraća joj blistavost

Ona potpomaže rast dermalnih i epidermalnih ćelija, pa zato ten postaje čistiji.

 

Brezina vodi se može koristi za umivanje, a zbog antiinflamatornih svojstava deluje blagotvorno na kožne probleme kao što su akne i ekcemi. Ovakav način upotrebe vraća i elastičnost koži, pa je na taj način čuva mladoliki izgled.

 

6. Ublažava probleme sa zglobovima

Pošto poseduje antiinflamatorna svojstva, brezina voda poseduje može da doprinese ublaženju upalnih procesa u zglobovima. Osim toga, zato što pomaže da se izbaci višak ureičke kiseline, ona sprečava nagomilavanje njenih kristala u zglobovima i oko njih i tako ublažava upale i tegobe izazvane ovim uzrokom.

7. Doprinosi zdravlju zuba

Brezina voda sadrži ksilitol, a to je prirodni šećer koji neutrališe određeni tip bakterija koje izazivaju kvarenje zuba

 

8. Blagotvorno deluje na bubrege I digestivni trakt

Ovaj sok je naročito pogodan za čišćenje bubrega jer neutralizuje otrovne otpadne materije i filtrira ih kroz urinarni trakt. Pozitivne efekte ima i na želudac.

 

9. Pomaže pri uklanjanju celulita i regulisanju težine

Ubrzava metabolizam i može da bude saveznik osobama koje vode bitku sa suvišnim kilogramima.

 

Brezin sok se sakuplja na zanimljiv način: jednostavnim bušenjem kore drveta kap po kap u posudu ili vrećicu – voda koja se cedi iz drveta je neverovatan dar prirode. Sok od breze može da se dobije samo jednom godišnje – u proleće – i to u ograničenim količinama.

 

Veliko stablo može da da oko tri litre kvalitetnog soka, dok mlade breze nisu preporučljive za izvlačenje soka. Takav čisti sok breze može da se koristi nekoliko dana ili da se flašira za kasniju upotrebu.

 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
јул 19, 2022, 10:33 пре подне - Iskoni
јул 15, 2022, 9:45 пре подне - Iskoni
јул 14, 2022, 10:54 пре подне - swatch info
јул 14, 2022, 9:01 пре подне - Jole
Autor: