БЕОГРАД: Мигранти упали на литургију па опљачкали вјернике
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Двојица мигранта упала су јутрос у цркву Светог Александра Невског на Дорћолу у Београду и покрали људе који су присуствовали литургији.

Како портал Нова.рс јавља, на мети ових лопова нашла су се два вјерника, а присутни грађани успјели су да савладају једног нападача, док је други успио да побјегне.

Ову информацију је за портал потврдио и отац Вајо Јовић, старјешина храма Светог Александра Невског у Београду, који је навео да је о цијелом случају обавијештена и полиција.

– Да, тачно је. Двојица су била, упали су у цркву током литургије која је била у току и отели су две ташнице, три мобилна телефона. Они се се по уласку у храм распоредили на двије стране, људи су, када су видјели шта се дешава, успјели да једног од њих ухвате и одузели су му мобилне телефоне и новац који је украо. Други је успјо да побегне, он је однио две ташнице, у једној је било 3.500 динара, док је у другој било 18.000, односно цијела пензија једне жене – рекао је отац Вајо.

Како је навео, одмах су позвали полицију.

– Тог младића смо предали полицији, док је други успио да побјегне. Тај један кога смо ухватили, покушао је да у једном тренутку узме телефон наводно, а уствари је имао нешто, да ли клијешта или нож, не знам. Али, срећа, па је ухваћен на вријеме и није стигао. Ово је једна дрскост, зар да људима ништа није свето попут литургије, страшно – рекао је старјешина.

073693.jpg

РТРС

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: