Budva: Uhapšen državljanin Kosova osumnjičen za silovanje
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Iz Uprave policije i zvanično je saopšteno da je sinoć nakon ponoći budvanskoj policiji jedna osoba prijavila da je fizički napadnuta, vrijeđana i primorana na seksualne odnose protiv njene volje.

Budvanska policija uhapsila je četrdesettrogodišnjeg državljanina Kosova - K.B. zbog sumnje da je silovao svoju 20 godina mlađu sunarodnicu.

To je potvrđeno Vijestima u Centru bezbjednosti (CB) Budva.

Kazali su da je dvadesettrogodišnjakinja, sinoć u 1:22 sata nakon ponoći, telefonskim putem, obavjestila njihovu dežurnu službu da je fizički napao K.B.

Objasnili su i da je nakon obavljenog ljekarskog pregleda ta djevojka izjavila da je sa K.B imala seksualni odnos, protiv svoje volje.

"Shodno planskim aktivnostima, preduzetim operativnim mjerama i radnjama, za K.B. je raspisana lokalna potraga", kazali su za Vijesti iz CB Budva. Oni objašnjavaju da je K.B. odnosno, automobil kojim je upravljao, zaustavljen na Graničnom prelazu Sukobin, a potom sproveden u službene prostorije CB Budva. Nakon izvršenog uviđaja, ljekarskih pregleda, izuzetih video nadzora i prikupljenih obavještenja, o događaju je upoznata dežurna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici - Danka Ivanović Đerić, koja je naložila da se lice K.B. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio silovanje iz člana 204 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), te da joj se sprovede u zakonskom predviđenom roku”, rečeno je Vijestima u policiji.

Iz Uprave policije i zvanično je saopšteno da je sinoć nakon ponoći budvanskoj policiji jedna osoba prijavila da je fizički napadnuta, vrijeđana i primorana na seksualne odnose protiv njene volje.

"Po nalogu višeg državnog tužioca koji je obaviješten o događaju prikupljena su obavještenja od oštećene, izvršen je uviđaj, te je raspisana potraga za licem B.K. (43) koji se nakon događaja udaljio sa lica mjesta", piše u saopštenju.

Iz UP dodaju da je B.K. nakon hapšenja na izlasku iz Crne Gore priveden u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva gdje je i od njega prikupljeno obavještenje na zapisnik.

"Nakon sprovođenja svih mjera i radnji u odnosu na ovaj događaj, o svemu je upoznat postupajući tužilac koji se izjasnio da se u radnjama B.K. stiču elementi krivičnog djela silovanje. On je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden postupajućem tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", saopštili su iz UP.

( Vuk Lajović )

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano