Bugarski vozač uhvaćen je u AdBlue prevari: novčana kazna od 8.000€
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Bugarski vozač naleteo je na kontrolu ove nedelje tokom provere transporta i zaštite životne sredine. Ispostavilo se da njegov kamion ne ispunjava uslove za emisiju štetnih gasova jer je instalacija AdBlue onemogućena. Skupa šala, jer je rezultirala novčanom kaznom u iznosu od 8000 eura!

 

Bugarski vozač rekao je da ništa ne zna kada je uhvaćen na A28 u blizini Beilena. Tokom istrage koja je usledila nakon otkrića da instalacija AdBlue ne radi, pokazalo se da je utikač jednostavno uklonjen kako sistem ne bi radio. To vjerovatno znači da je ugrađena i AdBlue jedinica za brisanje. Ove vrste kutija možete naručiti putem interneta za nekoliko desetina eura, ali posljedica je da vaš kamion više ne ispunjava zahtjeve za emisije.

Bugarski vozač uhvaćen je u AdBlue prevari: novčana kazna od 8.000€

Čudna stvar je da trgovina tim kutijama, koje se nazivaju i AdBlue ubojice, nije nezakonita. Na primjer, oni se redovno koriste za polovne kamione koji se izvoze u zemlje lošeg dizel goriva gdje Euro standardi nisu na snazi.

Međutim, postavljanje takvih ormana u Europi je zabranjeno, a to može značiti znatno visoku kaznu. Pored ekološkog kršenja, može dovesti i do značajne dodatne procjene preplaćenih naknada za putarine, Maut ili Eurovignette. U ovom slučaju vozaču je zabranjeno da nastavi voziti dok se problem ne riješo kod prodavača kamiona. Vozač je takođe kažnjen sa 500 eura. Njegov šef dobija vaučer u iznosu od 7.500 Eura. Dakle, ukupno 8.000 Eura je kazna, a potrebno će proći i malo vremena dok takav Bugarin ponovo sjedne za volan i nastavi voziti.

izvor:https://www.svijet-kamiona.com/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: