Ćerka dr Lazića: Ruganje mom ocu, zakonu i zdravom razumu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UĆerka Miodraga Lazića, hirurga i direktora Urgentnog centra KC Niš koji je preminuo od korona virusa 14. aprila, koja je podnela prijavu inspekciji Ministarstva zdravlja zbog nesavesnog lečenja njenog oca, saopštila je da je predsednik komisije koja je utvrdila da nije bilo propusta u lečenju njenog oca "isti lekar protiv koga je podnela prijavu".

- Predsednik komisije Kliničkog centra Niš koja je sprovela unutrašnji nadzor je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju R.J. protiv koga je prijava i podneta, tako da je dotični kao predsednik komisije odlučivao eventualnim propustima za koje bi bio odgovoran, što je šokantno, apsurdno, i u najmanju ruku skandalozno - navela je Lazićeva ćerka Nina Vujošević u saopštenju.

Ona je ocenila da je to "samo još jedan udarac i ruganje porodici, zakonu ali i zdravom razumu".

- U izveštaju zdravstvene inspekcije koji nam je dostavljen rečeno je da će Ministarstvo zdravlja pokrenuti i spoljni nadzor po našoj prijavi. Uzdamo se u pravičnost tog nadzora jer verujemo da pojedinci ne mogu biti iznad sistema i nadamo se da je Srbija zemlja koja se temelji na zakonu i pravdi. 

Ona je navela da prijavu za nesavesno lečenje nije podnela zbog "materijalne dobiti, besa i ljutnje", već zbog "želje za istinom, pravdom i pre svega duševnim mirom porodice".

- Kao mladi lekar, zaposlen u KC Niš, na početku svoje karijere, svesna sam ozbiljnosti situacije i posledica koje ona može da izazove. Molim javnost da ne baca senku na zdravstveni sistem Srbije, kome i sama pripada, a kome je ponosno pripadao i moj otac, pogotovo u teškim trenucima pandemije kada je on preopterećen.

Dodaje da je potpuno neprimereno da se zbog ponašanja pojedinaca ovaj slučaj zloupotrebljava i time umanjuje trud i požrtvovanost medicinskog i nemedicinskog osoblja "koje svakoga dana izgara psihički i fizički u kovid bolnicama širom Srbije". 

Vujošević je u saopštenju izrazila zahvalnost ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru čiji će, kakao je kazala, "lični doprinos, podrška i angažovanje u lečenju njenog oca ostati nemerljivi", dodajući da to čini "kao potpuno politički neostrašćena osoba".

Lazićeva ćerka je krajem maja podnela prijavu inspekciji ministarstva u kojoj zahteva da se odgovorni za lečenje njenog oca na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, koje je trajalo od 10. do 14. aprila, "adekvatno sankcionišu zbog niza nepravilnosti, propusta i grešaka".

Ona je kao odgovorne za "nesavesno lečenje" označila pomoćnika direktora KC Niš R.J, koji je i direktor Klinike za anesteziju, i D.Lj. koji je i načelnik jedinice intenzivne nege na toj klinici.

IZVOR:DIREKTNO

 
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: