ČIJU ZASTAVU KRIJE MILOVA SUPRUGA NA MASKI? Crna Gora ili Albanija?
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Građani Crne Gore 11. Parlamentarne izbore dočekuju duboko podeljeni, u atmosferi podignutih političkih tenzija između vladajuće DPS Mila Đukanovića i opozicije, a iz oba tabora poručuju da očekuju pobedu.

Na glasanju se pojavio i Milo Đukanović, koji je došao u pratnji sa svojom suprugom Lidijom Kuč. Na njenoj maski koju je nosila sve vreme, u levom uglu je bila istaknuta crvena zastava, ali se ne vidi jasno čija je u pitanju.

Pojavile su se brojne spekulacije da je možda u pitanju i zastava Albanije, a ne Crne Gore.

Liste za koje može da se glasa na izborima

Demokratska partija socijalista nastupiće u koaliciji sa Liberalnom partijom, a listu pod imenom "Odlučno za Crnu Goru" DPS-Milo Đukanović", predvodi zamenik predsednika stranke Duško Marković.

U koaliciji "Za budućnost Crne Gore" su Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Radnička partija, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i nestranačke ličnosti, dok je nosilac liste profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić.

Koalicija koju čine Demokrate, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije, Građanski pokret Nova ljevica i Društv za istraživanje politike i političke teorije nastupiće na izborima pod sloganom "Mir je naša nacija". Listu predvodi Aleksa Bečić, lider Demokrata.

Koaliciju "Crno na bijelo" čine Građanski pokret URA, Savez građana CIVIS, a nosilac liste je Dritan Abazović.

Albansku koaliciju "Genci Nimanbegu-Nik Đeljošaj", čine Demokratski front, Forca Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi, a na čelu liste je Nik Đeljošaj.

U "igri" je još jedna albanska koalicija pod imenom "Jednoglasno" koju čine Demokratska unija Albanaca, Demokratska partija i Demokratski savez u Crnoj Gori, a nosilac liste je Fatmir Đeka.

Na izborima će samostalno nastupiti SDP "Jaka Crna Gora" koju predvodi Draginja Vuksanović Stanković, te Socijaldemokrate pod sloganom "SD-Ivan Brajović-Mi odlučujemo dosledno".

Tu je i "Bošnjačka stranka-Ispravno - Rafet Husović" a nosilac je poslanik Ervin Ibrahimović.

Hrvatska građanska inicijativa "HGI. Svim srcem za Crnu Goru!", a predvodi je liser Adrijan Vuksanović i Hrvatska reformska stranka - nosilac liste Radovan Marić, direktor Aerodromi Tivat.

U Crnoj Gori se spekuliše o mogućim incidentima na dan izbora, a iz policije poručuju da su preduzete sve mere kako bi se sačuvali javni red i mir.

 

Izvor: srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: