Čovjek koji je zabijao najljepše golove u historiji
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Danas je rođendan jednom od najboljih napadača ikada u historiji, Dennisu Bergkampu.

Sa samo 17 godina, ovaj čovjek je debitovao za prvi tim Ajaxa. Tokom 7 godina provedenih u nizozemskom gigantu, osvojio je brojne trofeje, a postigao je čak 103 gola u 185 nastupa.

1993. godine je bilo vrijeme da nastavi dalje. Može se reći da tada nije bilo kluba koji nije bio zainteresovan za ovog Nizozemca. Najuporniji od svih je bio Real Madrid, ali Dennisov sunarodnjak, Johan Cruyff ga je nasavjetovao da ne ide u Kraljevski klub.

Umjesto Madrida, Bergkamp se seli u Milan gdje potpisuje za Inter. Ali, te dvije godine u Interu nisu ono po čemu ćemo pamtiti ovog maestralnog Nizozemca.

Poslije dvije godine provedene na Giuseppe Meazzi odlazi u londonski Arsenal. Poslije se ispostavilo da je to bio potez koji mu je spasio karijeru, te izgradio istu na veći nivo. Tokom 11 sezona provedenih u Arsenalu, oduševljavao je publiku i fudbalski svijet svojim bravurama, a ono što se posebno ističe kod njega su prekrasni golovi koje je postizao. Dennis Bergkamp je postao ikona londonskog Arsenala, a zbog svojih uspijeha je čak "zaradio" i spomenik kojeg su mu izgradili na prilazu stadiona Emirates.

Dennisov spomenik ispred Arsenalovog stadiona

 

U nastavku možete vidjeti kompilaciju, onoga po čemu je Dennis bio najpoznatiji, prekrasnih golova.

Dennis Bergkamp's Top 5 Premier League goals

Celebrate club legend Dennis Bergkamp's 46th birthday by watching his top five Premier League goals, and tell us your favourite in the comments below. For mo...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: