Cristianovih pet najboljih iz 2015. godine. Gdje su sada?




PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Vraćamo se pet godina unazad, odnosno u 2015. godinu kada je Cristiano Ronaldo još uvijek bio u idiličnim odnosima sa Florentinom Perezom i uopšte se nije nadzirao raskid između njega i Real Madrida.

Tada su jednog od dvojice najboljih fudbalera pitali da imenuje pet fudbalera za koje misli da će biti dostojni zamjenici njega i Lea Messija. 

Naravno, kada je Ronaldo intervjuisan Erling Haaland, Kylian Mbappe, Joao Felix nisu bili poznati, niti ovoliko dobri kao što su sada, stoga njih nema na ovoj listi.

Ronaldov prvi izbor tada bio je Neymar, brazilski fudbaler je svojevremeno birao između Reala i Barce i odlučio se za drugu opciju. Igrao je dobar fudbal i umnogome podsjećao na portugalskog fudbalera. Trenutno je član francuskog PSG-a.

Eden Hazard je bio neko u kome je Cristiano Ronaldo vidio eventualnog nasljednika i kandidata za Zlatnu loptu u budućnosti. Da nije daleko od toga govori činjenica da je Hazard trenutno član Real Madrida i nasljednik, upravo Ronaldove sedmice.

Paul Pogba se našao u ovom Ronaldovom odabranom društvu. Francuski fudbaler trenutno stagnira, često izbiva sa terena, ali nije daleko od samog vrha svjetskog fudbala. Pogba je trenutno član Manchester Uniteda, iako se uveliko špekulira o povratku u Juventus.

Ako sa prvom trojicom Ronaldo nije pogriješio, jer nije, sva trojica su blizu, ako već i nisu, sami krem de la krem svjetskog fudbala onda je sa drugom dvojicom promašio.

Memphis Depay je neko u koga je Ronaldo polagao nadu da će u budućnosti biti jedan od najboljih fudbalera na svijetu. Išlo je dobro za Depaya, došao je u United, ali se nije nametnuo i onda je uslijedio korak unazad i transfer u Lyon.

Na listi se našao i Ronaldov nekadašnji saigrač iz Real Madrida Martin Odegaard koji je još mlad, tek ima 21 godinu, ali njegov napredak ne ide kako se očekivalo. Odegaard je i dalje član Real Madrida, ali je trenutno posuđen Sociedadu.





Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: