DA LI ĆEMO VIDETI SUKOB ZAPADA I RUSIJE? Peskov otkrio pravi razlog mobilizacije - "sve je zbog NATO"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji povezana sa činjenicom da se Rusiji sada de fakto suprotstavlja blok NATO sa svim svojim logističkim kapacitetima

- Predsednik je u jučerašnjem obraćanju dao jasan opis i obrazložio razloge za donošenje takve odluke. Činjenica je da je specijalna operacija počela za ispunjavanje ciljeva u Ukrajini. Sada smo, de fakto, suoceni sa blokom NATO-a sa svim njegovim logističkim mogućnostima, zbog čega je ovo dovelo do takve potrebe - rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Izvestija.

Kako je rekao, status ruske specijalne vojne operacije ostao je nepromenjen nakon što je proglašena delimična mobilizacija.

- To je specijalna vojna operacija - rekao je Peskov i dodao da se status vojnih dejstava u Ukrajini nije promenio ni na koji način, odgovarajući na pitanje da li delimična operacija znači da se specijalna operacija u Ukrajini sada može zvati ratom.

 

Portparol Kremlja je izveštaje o redovima na granicama i kupovini karata zbog mobilizacije nazvao preteranim.

- Ova informacija je veoma preuveličana. Mnogo je lažnih informacija. Morate biti oprezni da ne postanete žrtva lažnih informacija - rekao je Peskov, prenela je agencija TAS S.

Ruski predsednik potpisao je juče ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata.

 

 

Izvor srbijadanas.com

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: