DA LI MU KONAČNO ODZVONJAVA? Pokrenuta inicijativa za razrešenje Đukanovića
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Demokratski front počeo je prikupljanje potpisa za inicijativu za razrešenje predsednika države Mila Đukanovića.

Prema informacijama "Vijesti", inicijativu je upućena staroj većini.

Iz GP URA kazali su da im inicijativa još uvek nije stigla, ali da će je nesporno potpisati.

 
 

Predrag Bulatović (DF) rekao je u parlamentu da je DF napisao inicijativu i potpisao, shodno Ustavu, "postupak za razrešenje predsednika države".

 

On je tokom rasprave sa Nikolom Rakočevićem (DPS) pročitao šta je Đukanović naveo u pismu predsednici Skupštine, ko je prisustvovao konsultacijama, ko se nije odazvao.

- Ustavna odredba nije ispoštovana, nije pozvao na konsultacije Miodraga Lekića, Gorana Danilovića, Maksima Vučinića - naveo je Bulatović.

Prema članu 98 Ustava Crne Gore postupak za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore povredio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.

- Predlog za pokretanje postupka Skupština dostavlja prededniku Crne Gore na izjašnjenje. Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud i bez odlaganja je objavljuje i dostavlja Skupštini i predsedniku Crne Gore - piše u Ustavu.

Bulatović je kazao da je lažna teza da su bili potrebni potpisi za mandatara.

- Mi imamo jasnu većinu… Pozivam Đukanovića i razumne ljude iz DPS-a da ga ubede da povuče zahtev za raspuštanje Skupštine, da ga povuče. Povuci, ako želiš mir i dijalog u Crnoj Gori i daj mandat Lekiću - poručio je Bulatović Đukanoviću.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: