Dan koji je promijenio istoriju Republike Srpske: Operacija "Koridor 1992"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U Mišićima kod Modriče danas će biti obilježeno 28 godina od susreta Prvog krajiškog i Istočnobosanskog korpusa u operaciji "Koridor 1992", kojim su spojeni istočni i zapadni dijelovi Republike Srpske.

Susret boraca dva korpusa dogodio se 26. juna 1992. godine oko 16.00 časova, na liniji Živkovo Polje-Filomena-rječica Tolisa.

Obilježavanje tog događaja organizuje Opštinska boračka organizacija uz podršku opštine Modriča.

Program obilježavanja počeće u 19.00 časova kada će biti služen parastos, a potom položeno cvijeće na spomen-obilježje stradalima u operaciji "Koridor 92".

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Modriča Željko Terzić rekao je Srni da je ova manifestacija od regionalnog značaja i da se četvrtu godinu održava dan uoči obilježavanja proboja "Koridora života".

Budući da je zabranjeno okupljanje više od 50 osoba, na ovogodišnju manifestaciju pozvani su predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i boračkih organizacija iz Prijedora, Šamca i Pelagićeva.

NAJVEĆA HEROJSKA EPOPEJA SRPSKE VOJSKE 90-tih: Bitka za bebe ili ...

Terzić je dodao da su pozvani i predstavnici Prvog bataljona vojne policije Prvog krajiškog korpusa, Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kao i Trebavske brigade iz Modriče, koja dan susreta boraca obilježava i kao Dan brigade.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.