Delfin volonterima koji ga hrane donosi poklone s dna oceana: "Ovo svijetu treba"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Delfini se smatraju najpametnijim morskim životinjama te mogu razviti posebne odnose s ljudima. Delfin Mystique zna da ljudi vole poklone te je stoga odlučio nagraditi volontere koji ga hrane u centru za delfine u Queenslandu.

Svaki put kada je vrijeme za hranjenje, Mystique volonterima donese nešto s dna oceana. Uglavnom donosi školjke i koralje, a ponekad se tu nađu i boce ko zna koliko stare.

Centar za delfine zatvoren je zbog koronavirusa, a ovaj delfin je zbog toga ostao uskraćen za druženje s posjetiteljima.

"Mystique nam svakodnevno donosi poklone i pokazuje koliko mu nedostaje interakcija i pažnja za vrijeme karantina", napisali su iz centra.

 
 

Jedini je delfin koji volonterima donosi poklone na dnevnoj bazi, a u centru ih ima još sedam. Njegov potez oduševio je korisnike društvenih mreža, koji su ga pohvalili zbog domišljatosti i nesebičnosti.

 

"Donosi poklone i istovremeno čisti ocean", "Ovo svijetu treba", "Prekrasno stvorenje", "Poručuje nam da ne zagađujemo njegov dom", pisali su komentatori.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: