DELIMIČNO REŠENA MISTERIJA OKO AVIONA KROACIJA ERLAJNZA: Na letelicu nije pucano, ali se ne zna pravi uzrok oštećenja!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Na avion Kroacija Erlajnza koji je sleteo u Sarajevo nije pucano pokazala je preliminarna istraga, ali se za sada nezna uzrok oštećenja na trupu letelice.

Daljom istragom će se utvrditi šta je uzrokovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona, dodaje Kliks.ba.

Da podsetimo, avion Kroacija Erlajnz koji je sinoć iz Zagreba sleteo na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja, a spekulisalo se da su ona nastala iz vatrenog oružja.

 

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona.

O slučaju je obavešteno Tužilaštvo BiH, a uviđaj na pisti sarajevskog aerodroma je u toku.

Nakon dobijene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je sprovođenje uviđaja, koje će sprovesti uviđajna ekipa, uz prisustvo službenika Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH - saopšteno je.

Kroacija erlajnz, avion
FOTO: PROFIMEDIA

Iz državnog tužilaštva su rekli da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja kao i sigurnost aviona za dalju vazdušnu plovidbu.

Za sada nije poznato gde je avion oštećen i kako je uopšte došlo do ovog incidenta.

Iz Kroacija Erlajnza su reagovali saopštenjem i kazali su kako je u toku policijski uviđaj.

- Nakon sletanja aviona Kroacija Erlajnz Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb-Sarajevo juče uveče poleteo iz Zagreba te sleteo u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu aviona uočena su oštećenja te se, u skladu sa uobičajenim procedurama nacionalnog avioprevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima. Trenutno je u toku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku obavestiti javnost - saopštili su iz Kroacija Erlajnza te dodali kako su putnici sigurni, prenosi 24sata.hr.

- Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti. Oštećeni avion trenutno se nalazi na aerodromu Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta biće preusmereni drugim avionom na sledeći let na liniji Sarajevo-Zagreb - zaključili su iz Kroacija Erlajza.

Kurir.ra/Klix.ba

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano