Deset klubova koji su primili najviše golova u historiji Premier lige
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Potvrđeno je da se engleski Premiership vraća 1. juna. Do tada, dok se premijerligaši pripremaju za nastavak sezone, mi ćemo se zabaviti kroz raznorazne zanimljivosti. Ovog puta donosimo listu sa deset klubova iz Premier lige, koji su kroz historiju primili najviše golova.

Ovu neslavnu listu predvodi Everton. Klub sa Goodison Parka hroz historiju je primio čak 1.357 golova. Od 1992. godine, otkako se liga igra po ovom formatu, Everton je konstantan član stoga i ne čudi što su primili ovoliki broj golova.

Pickford: Trenutno prvi izbor na golu "Karamela"

Na ovoj listi iza Evertona slijede dva londonska kluba, Tottenham West Ham. "Pijetlove" trenutno sa klupe predvodi Jose Mourinho, pa se očekuje da on malo 'pritegne' odbranu i da zaustave enorman broj golova koji primaju. Do sada, Tottenham je primio 1.346 golova, a njegov gradski rival West Ham 25 golova manje.

Uz West Ham još tri kluba razdvajaju Tottenham od ostatka timova 'top šestorke'. To su Newcastle United, čiji su golmani loptu iz svoje mreže vadili 1.276 puta, Aston Villa, koja je gol primila 1.242 puta, te Southampton čiji su golmani savladivani u 1.139 navrata.

Poslije Tottenhama od ekipa iz tzv. 'top šestorke' najviše golova primio je Liverpool. "Redsi" su kapitulirali 1.067 puta, potom slijedi Arsenal sa 1.049 primljena gola. "Topdžije" u stopu prati njihov gradski rival Chelsea, koji je primio osam golova manje.

Listu od deset klubova sa najviše primljenih golova u historiji Premier lige zatvara Manchester City, čiji su golmani izvadili 1.006 lopti iz svojih mreža. 

Gradski rival Manchester United je na 11. mjestu, a zanimljivo da "Crveni đavoli" još nisu došli do brojke od 1.000 primljenih golova - trenutno su 959. 

 

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari
gonzales - мај 15, 2020, 6:07 по подне - Odgovori

Buši hahha, buši xD

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: