DETALJI UBISTVA SRPSKE POVRATNICE: Muamer zaklao Nadu, evo šta je prethodilo zločinu (FOTO)
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

ŽIVELE smo ovde zajedno. Ona se vratila posle rata u rodni kraj i često smo sedile i pile kafu.

ДЕТАЉИ УБИСТВА СРПСКЕ ПОВРАТНИЦЕ: Муамер заклао Наду, ево шта је претходило злочину (ФОТО)

Foto: Printscreen RTRS

 

O njoj mogu da kažem samo sve najbolje - kaže nam jedna od poznanica Nade Radulović (65), koju je, kako se sumnja, u selu Maurovići kod Visokog, nedaleko od Sarajeva, nožem nasmrt izbo njen komšija Muamer Hodžić (47). On je uhapšen, priznao je zločin i nalazi se u pritvoru.

Ubistvo srpske povratnice je otkriveno 7. juna kada su rođaci žrtve pronašli Nadino beživotno telo u kući. Po dolasku policije klupko zločina je brzo počelo da se odmotava i za ubistvo je osumnjičen Hodžić, kome su lisice na ruke stavljene dan kasnije. Mediji u BiH su preneli da su njih dvoje tod dana navodno konzumirali alkohol, da su se zatim posvađali, a da je Muamer potom uzeo nož i izbo Nadu.

237688_12212121_iff.jpg?1655229064

Foto: Avaz

Ubijena Nada Radulović

Srbi povratnici u Visoko nisu želeli previše da govore o ubistvu, strahujući šta bi moglo da im se dogodi ukoliko previše zatalasaju priču. Posebno su ogorčeni što svirepo ubistvo nisu osudile institucije u Federaciji BiH, niti opštinska ili kantonalna vlast. Poznanici ubijene Nade kažu da je Muamer bio njihov i Nadin komšija i da je često odlazio kod nje na kafu. Kažu da je živela mirno i da je bila u dobrim odnosima sa svima u komšiluku i da prosto nemaju reči kojima bi opisali nesreću.

Policija je u kući zatekla krvavo telo Nade, na kojem je bilo nekoliko ubodnih rana od noža.

- Tokom uviđaja pronađeni su tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt, uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem, odnosno nožem, u predelu grudnog koša i vrata. Takođe, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog dela, a koji će biti veštačeni - naveli su iz MUP Zeničko-dobojskog kantona.

Prema navodima iz Tužilaštva, Hodžiću se na teret stavlja krivično delo ubistvo, za koje je minimalna zaprećena kazna deset godina zatvora.

237687_fg_iff.jpg?1655229081

Foto: Printscreen RTRS

Žrtva je sahranjena na groblju Golo Brdo

Nada Radulović je sahranjena na pravoslavnom groblju Golo Brdo u Visokom.

izvor: novosti

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano