Direktor Osasune namještao utakmice: Sad on i dvojica igrača idu u zatvor
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Pet bivših direktora španskog nogometnog prvoligaša Osasune i dva bivša igrača Betisa osuđeni su u petak na zatvorske kazne zbog niza optužbi za korupciju.

Najveću kaznu dobio je nekadašnji direktor Osasune Angel Vizcay koji je dobio osam godina i osam mjeseci kazne zbog netransparentnog trošenja novca, krivotvorenja računa i sportske korupcije. Usto će on i ostala četiri direktora morati vratiti klubu 2.340.000 eura.

Bivši igrači Betisa Antonio Amaya i Xavi Torres kažnjeni su sa po godinom zatvora zbog umiješanosti u sportsku korupciju.

Sud u Španiji je dokazao kako su u sezoni 2013/14. direktori Osasune dogovorili isplatiti Amayi i Torresu po 650.000 eura kako bi pomogli Betisu savladati Valladolid u pretposljednjem kolu Primere, a zatim namjerno izgubiti od Osasune u posljednjem kolu kako bi sastav iz Pamplone zadržao prvoligaški status.

Betis, koji je i prije ta posljednja dva kola izgubio izglede za opstanak, savladao je Valladolid sa 4:3, a potom izgubio 1:2 od Osasune. Ipak, niti to nije bilo dovoljno Osasuni da ostane u ligi.

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: