ЂУКАНОВИЋ: Поносни смо на заједничко историјско наслеђе Црне Горе и Хрватске
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

На састанку актуелног предсједника Црне Горе и министра спољних и европских послова Хрватске Горданом Грлићем Радманом, који се догодио у петак, Мило Ђукановић је изјавио да је задовољан интезивном пажњом коју Хрватска поклања Црној Гори на путу ка ЕУ, али и обостраном дипломатском сарадњом ове двије земље.

У саопштењу које је послато Танјугу, Ђукановић је подвукао и значај, како је речено – заједничког историјског наслеђа Црне Горе и Хрватске.

„Нема мира, стабилности и напретка региона без интеграције у Европску унију. Црна Гора има непоколебљиву визију да одигра улогу доброг примјера и буде промотер европских вриједности у региону, уз још већу одлучност и посвећеност реформама”, рекао је Ђукановић.

С друге стране, шеф хрватске дипломатије је, преносећи поздраве премијера Пленковића, изјавио следеће:

„Свака земља мора показати да заслужује епитет стабилизатора ако жели пут у Европску унију, а Црна Гора је доказала да је на том путу. Хрватска је пријатељ Црне Горе у НАТО и заговорник њене европске идеје, а Хрватска заједница у Црној Гори док његује и чува свој хрватски идентитет остаје лојална држави Црној Гори“.

ИЗВОР: ИН4С
milo-djukanovic-dubrovnik-1024x606-1-750x444.jpg

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: