Dobro došli na let 2020.
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-UNa aerodrome će se dolaziti najmanje četiri sata prije leta. Prije chek-in, bit će obavezan prolazak kroz dezinfekcioni tunel i skener koji mjeri tjelesnu temperaturu. U avion će se ulaziti u malim grupama na sigurnoj udaljenosti, a u putnički most za ukrcavanje bi mogao da bude ugrađen tunel za dezinfekciju. Prijavljeni prtljag, kao i ručni prtljag vjerovatno će biti dezinfikovan ultraljubičastim zračenjem. Kompanija SimpliFlying sugerira i obavezne dezinfekcije posuda na traci za sigurnosni pregled prtljaga. Predlaže se i uvođenje zdravstvene potvrde koja bi sadržavala informaciju da li je putnik prebolio Covid-19, da li je vakcinisan.

Prema podacima njemačke novinske agencije, srednje mjesto u redu moglo bi biti prazno, a u slučaju da smanjenje popunjenosti zbog praznog srednjeg mjesta, ne bude ekonomski održivo, italijanska kompanija Aviointeriors predlaže drugačiju postavu sjedišta u avionu, u kojoj je srednje mjesto u redu od tri sjedišta obrnuto u odnosu na druga uz prozirne pregrade. Azijska kompanija Haeco se zalaže da između redova sjedišta budu postavljeni redovi sa teretom. Na taj način bi se omogućila veća distanca između putnika i bolja raspodjela tereta, jer se predviđa da će potražnja za teretnim kapacitetima biti veća nego za sjedištima.

Udruženja avio-prevoznika Njemačke (BDL), kao i kompanije Frontier, United, American i JetBlue od svojih stjuardesa traže da nose maske, dok kompanija Delta predlaže nošenje maske ako stjuard ne može da drži socijalnu distancu. JetBlue želi maske i za putnike, a predviđa se da će putnici svakako najvjerovatnije htjeti da nose zaštitne maske i ako to avio-prijevoznik ne bude zahtjevao.

Nakon sletanja, na aerodromima će se ponovo pregledati zdravstvena potvrda i prolazit će se kroz skener za mjerenje temperature. Prije preuzimanja prtljaga, on će još jednom biti dezinfikovan.
Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: