Dodik: Idem u Rusiju po vakcine, ko neće da se vakciniše - ne mora
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da će na jesen otići u Rusiju da "završi posao" nabavke vakcina protiv korona virusa.

Dodik je u Doboju kazao da ni u bh. entitetu Republika Srpska ne bi trebalo da bilo ko sumnja u rusku vakcinu jer je Rusija spremna da vakciniše svoje stanovništvo.

"Rusija ni od koga ništa ne traži, ona proizvodi vakcine za stanovništvo i primarno će upotrebiti vakcinu za zaštitu svog stanovništva i to radi država za razliku od mnogih zapadnih kompanija koje su komercijalnog tipa", kazao je on novinarima. Po riječima Dodika, "digla se velika galama" oko ruskih vakcina, dok, s druge strane, Rusija nikoga ne prisiljava ni na šta.

"Mi imamo dobre odnose, a ja vjerujem da ćemo u septembru ili oktobru biti ponovo u Rusiji, gdje ćemo efektuirati tako nešto", naglasio je on.

Dodao je da će vakcinacija biti dobrovoljna i da niko neće biti natjeran na to.

"Onaj ko vjeruje i hoće da to uradi, bit će u prilici da to uradi i to vjerovatno neće biti jedina vakcina. Pošto se sve ispolitizivalo u svijetu, pa i vakcine, vjerovatno će biti ruske, britanske, američke, pa neka izvoli ko šta hoće. Ako neće, ne mora ništa!", rekao je Dodik.

 

Izvor  : N1 BIH

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: