Dodik: Kina pokazala da je prijatelj našeg naroda
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Dodik: Kina pokazala da je prijatelj našeg naroda 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da bi iz Kine trebalo da stigne još opreme koju je Republika Srpska kupila.
 
Delegacija Srpske - Foto: RTRS
Delegacija SrpskeFoto: RTRS

Dodik je rekao da je poseban problem bilo obezbjeđivanje prevoza robe iz Kine koju je dostavio avio prevoznik iz Etiopije.

- Mjesec dana ekipa najodgovornijih ljudi Srpske se bavi ovim pitanjem. Roba je nabavljena našim novcem, ovaj avion je preletio 18.000 kilometara iz Kine ka Etiopiji da bi došao u Srpsku. Ovaj prevoz smo platili našim sredstvima - rekao je on.

On je istakao da je Republika Srpska uplatila sredstva za nabavku 200 respiratora te da će na raspolaganju imati ukupno 300.

- Svi mobilni timovi širom Srpske imaće mobilne respiratore - rekao je on.

Dodik je zahvalio ambasadoru Kine u BiH Đi Pingu, rekavši da se on pokazao velikim prijateljem srpskog narod, kao i kineska država.

- Nije dovoljno da platite i naručite robu ako nemate podršku kineskih vlasti za isporuku - naglasio je Dodik.

Podsjećamo, na Međunarodni Aerodrom Banjaluka večeras je sletio avion iz Kine sa prvim kontingentom zaštitne medicinske opreme koju je Vlada Republike Srpske kupila za zdravstveni sistem Srpske, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Avion su dočekali premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Izvor : RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: