Dodik: Novi visoki predstavnik dolazi kao muslimanski podanik
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Mi smo protiv novog visokog predstavnika, on nije ovdje dobrodošao, ko god bio, poručio je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH

Postojanje 9. januara - Dana RS nije upitno i okolnosti pandemije koronavirusa nisu promijenile ništa u vezi s tim, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS povodom obilježavanja neustavnog dana RS-a. 

- Naša emocija u pogledu toga ostaje veoma snažna, moćna i definitivna i u tom pogledu ćemo se prilagoditi uslovima i kroz neki novi oblik obilježavati Dan RS. Bazični odnosi su za nas isti - Dan RS je za nas 9. januar, on ne može da bude promijenjen inkvizicijskim odlukama međunarodnih sudija ili, pak, nekog samozvanog visokog predstavnika ili bilo koga drugog - poručio je Dodik. 

On je istaknuo da će 9. januar definitivno ostati dan srpskog naroda, slobode i državnosti.

- Mi smo se borili za slobodu da bismo imali državu, mi od toga ne bježimo i nećemo da se krijemo. Generacije su stvorile Dan RS i važno je da on ostaje budućim generacijama i to ne da bismo iritirali druge, već zato što to nama pripada, ovo je naše, mi smo se za ovo borili stotinama godina - naveo je on.

Dodik je rekao da su se Srbi na ovim prostorima još od vremena turske okupacije pa sve do 9. januara 1992. godine borili za državu zajedno sa Srbijom.

- Nisu se borili za neku BiH. Mi se ne borimo ni danas za BiH, ona je za nas nametnuti okvir u kome mi još uvijek trpimo. Ništa dobro nismo dobili od BiH, nema nijednog elementa koji bi u ovih 20 i više godina mogao da se pokaže kao neka dobrobit - smatra on

Dodik je poručio da je RS neupitna te da je neće uništiti kojekakvi pozivi na ustavne promjene.  

- Nema tih promjena. Mi smo protiv novog visokog predstavnika, on nije ovdje dobrodošao, ko god bio. Visoki predstavnik je pokazao da je antisrpski nastrojen, jer je tako nastupao... Novi predstavnik dolazi kao muslimanski podanik koji treba da devastira RS i srpski narod i njen identitet, da napravi neku kvazimuslimansku državu koju oni sami ne mogu da naprave pa prizivaju razne intervencije - ističe Dodik.

izvor: avaz

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano