DODIK O VISOKOM PREDSTAVNIKU : Incko pokušava da provodi politike Austrougarske i ustaškog režima, samo bez oružja
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je prošlo 102 godine od zločina koje je počinila Austrougarska u Prvom svjetskom ratu nad Srbima i 75 godina od genocida nad Srbima počinjenog od ustaškog režima, koji je bio satelit fašističke Njemačke, a Valentin Incko još pokušava da provodi iste politike nad Srbima na ovom prostorima, ovoga puta bez oružja.

"Istorija nam se očito ponavlja kao farsa, kada od međunarodnog neizabranog stranca slušamo šta je agenda, i to njegova, čija je naša imovina ili o odlukama Vrhovnog suda BiH, koji ne postoji", rekao je Dodik upitan da prokomentariše Inckove navode iz intervjua bečkom "Standardu".

Dodik je naglasio da Incko ne propušta priliku da pokaže i nama i svijetu da on nije u BiH da bi nadgledao provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, što mu je mandat iz tog sporazuma, već da bi provodio muslimansku politiku, uvijenu u evropske integracije, što čak i ne krije.

Da je ikada pomislio da BiH treba da se integriše u EU, konstatovao je srpski član Predsjedništva, Incko bi odstupio s tog mjesta i pred Savjetom bezbjednosti UN rekao da protektorati ne mogu biti dio EU i da on svojim odlaskom daje doprinos prosperitetu BiH.

"Valentin Incko radije ostaje da za bijesnu platu ne radi ama baš ništa i s vremena na vrijeme prizove rat, ne bi li što duže ostao tu, da da kakav intervju, slaže ponešto, tek toliko da nas sve podsjeti da je međunarodna uprava još tu. A ovo nije ni 1918. ni 1945. godina", zaključio je Dodik.

Incko je za bečki "Standard" rekao da se u BiH "još vodi rat, bez pušaka", te da "nacionalisti i dalje pokušavaju da unaprijede svoje ratne ciljeve".

On je naveo da "državna imovina još nije raspodijeljena", i da je Milorad Dodik izjavio da sve što se nalazi na teritoriju Rapublike Srpske, pripada Republici Srpskoj, iako je, kaže Incko, "Vrhovni sud BiH" drugačije odlučio. 

izvor: atv

DODIK: BiH neće biti članica NATO! -

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano