DODIK PISAO PUTINU: Hvala na toplom prijemu u Moskvi! Dužnost nam je da i buduće generacije učimo istini!
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu u kojem mu je zahvalio na toplom prijemu koji je priredio njemu i njegovoj delegaciji tokom boravka u Moskvi.

 

Dodik u pismu kaže da mu je bila velika čast da prisustvuje veličanstvenoj Paradi pobede u čast 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Dodik je naveo da je impresioniran umećem i dostignućima koje su ruske oružane snage pokazale tokom Parade, ali i činjenicom da su pripadnici srpskog naroda marširali Crvenim trgom rame uz rame sa drugim antifašističkim narodima.

"Naši bratski narodi, ruski i srpski dali su nemerljiv doprinos u borbi protiv sila zla i podneli ogromnu žrtvu za slobodu cele Evrope. Civilizacijska dužnost svih evropskih naroda je da ne zaboravimo slobodarski duh, neustrašivost, borbenost i velike podvige Vašeg naroda u Drugom svetskom ratu", napisao je Dodik i primeto da smo poslednjih nekoliko godina svedoci pokušaja revidiranja prošlosti, revitalizacije fašizma, minimiziranja krivaca i negiranje zločina.

Zbog toga, kako je naveo, "naša je moralna obaveza prema budućim generacijama da uložimo dodatne napore u širenju istine o Drugom svetskom ratu kako bismo sprečili takve aktivnosti". 

Uz veliku zahvalnost za pomoć koju pruža Ruska Federacija, srpski član Predsedništva BiH je uz najbolje želje za mir i blagostanje bratskog ruskog naroda predsedniku Putinu uputio izraze dubokog poštovanja, navodi se u saopštenju, koje je prenela RTRS.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Srna

DODIK PISAO PUTINU: Hvala na toplom prijemu u Moskvi! Dužnost nam je da i buduće generacije učimo istini!

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: