Dodik: Protesti u Srbiji idu na ruku samo njenim neprijateljima
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su protesti u Beogradu usmjereni na destabilizaciju Srbije i njenih regionalnih i međunarodnih pozicija, te da idu na ruku samo neprijateljima Srbije i srpskog naroda.

 

Milorad Dodik (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol) -

Milorad Dodik (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Gol)

Dodik je pozvao sve učesnike sinoćnjih dešavanja na razum, poručivši da ulica nije mjesto gdje se rješavaju bilo kakvi problemi, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Sve probleme, ako postoje, treba rješavati u institucijama, demokratskim putem, a ne nasiljem i rušenjem sopstvenog grada i imovine. Nasilje niko ne voli i to je ono što je najmanje potrebno Srbiji u ovom trenutku - istakao je Dodik.

On je ocijenio da sve političke snage u Srbiji treba da se se okupe i zajedno bore protiv pandemije virusa korona, a svako "dešavanje" ulice smanjuje tu mogućnost i ugrožava poziciju Srbije, njenu snagu i moć posebno u pregovoračkim procesima sa Prištinom koji joj predstoje.

Srpski član Predsjedništva BiH podsjetio je da je pandemija virusa korona zahvatila cijeli svijet, a ne samo Srbiju, te da sve zemlje uvode mjere u zavisnosti od epidemiološke situacije.

- Nije Srbija uvela rigorozne mjere iz hira već samo sa jednim ciljem - suzbijanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. S toga to nije i ne može biti razlog za bilo kakve nerede. Za sve postoji mjesto da se problemi iznesu i riješe, a to su institucije države - naglasio je Dodik.

IZVOR: RTRS

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: