Dodik: Trebinje je SRPSKI GRAD , ali je otvoreno za sve koji žele da tamo dođu
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je Trebinje srpski grad, da tamo živi 95 odsto Srba, ali da je otvoreno za sve koji žele da tamo dođu.

Dodik je u prilog tome podsjetio da je jedna od eparhija koje je formirao Sveti Sava obuhvatala to hercegovačko područje.

On je istakao da je aerodrom u Trebinju izvjestan, da je i ranije bilo nekih priča o tome, to se ne može spriječiti.

Dodik je ocijenio da plakat koji je osvanuo na ulazu u Trebinju "Dobro došli u najljepši srpski grad", odraz patriotizma.

Dodik je napomenuo da su Turci za 500 godina vladavine uspjeli da u Trebinju naprave samo jedan mostić u Trebinju, te ponovio kako je tamo u proteklom ratu SDA napravila etničko čišćenje muslimana o čemu postoje pisani dokument.

- Kakav bosanskohercegovački grad, nije sve BiH - rekao je Dodik za Televiziju Pink ukazao da je Sarajevo nekada imalo 150.000 Srba, a danas ih je tamo 8.000.

Prema njegovim riječima, to je vještačka tema koja je nametnuta iz Sarajeva jer su bili bijesni zbog posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj gdje je uvijek rado viđen gost.

Dodik je istakao važnost materijalne pomoći Srbije koju pruža Republici Srpskoj, ali da je važniji osjećaj ljudi iz Srpske da je tu Srbija.

On je istakao da su svi zajednički projekti Srpske i Srbije važni, kao što je auto-put, aerodrom u Trebinju, gradnja vrtića, škola, ambulanti.

Dodik je istakao da Republika Srpska nije trebalo da ostane u BiH.

IZVOR: RTRS

Crni Bombarder Portal - Dodik  Trebijne je Srpski grad

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano