DODIKOV BOŠNJAK OTVORENO PRIJETI: "Veto će biti uložen na svako kršenje prava Republike Srpske"
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Kada se član Predsjedništva BiH poziva na vitalni interes, to je znak da su na udaru Republika Srpska i njena prava te na tim sjednicama nema i ne smije biti mjesta za dnevnopolitička prepucavanja. Nadam se i siguran sam da ih neće biti ni na ovoj sjednici.

Kazao je to za “Glas Srpske” potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić (SNSD) povodom nove posebne sjednice parlamenta na kojoj će biti razmotrene tri odluke koje je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik proglasio veoma štetnim po vitalne interese nakon što je preglasan od druga dva člana Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik, crni bombarder portal

Riječ je o aktima koji predviđaju saradnju BiH sa SAD-om u vezi s upotrebom putničkih informacija, učešću BiH u međunarodnom ocjenjivanju učenika i pristupanju Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti.

"Nadam se da ćemo dati snažnu poruku da nema prenosa nadležnosti i da ne želimo da u BiH niko nikoga preglasava. Konsenzus je jedini pravi put za BiH, a mi ćemo uvijek znati da štitimo interese Srpske u trenucima kada budemo preglasani na tim adresama. Na ovakvim sjednicama moramo pokazati jedinstven stav i da Republika Srpska ima odgovorne poslanike koji će braniti njena prava", istaknuo je Šulić, koji je kadar SNSD-a.

 

"U Narodnoj skupštini se mora raspravljati o važnim pitanjima za Srpsku. Srpski član Predsjedništva ima pravo na ovaj mehanizam svaki put kada bude preglasan u Predsjedništvu, jer sve odluke moraju biti plod konsenzusa. U ova tri slučaja, koja su na dnevnom redu, postoji klasičan prenos nadležnosti. Sve odluke koje su važne za Srpsku, donosiće se, kako je SNSD i govorio u kampanji 2018. godine, u njenim institucijama. SNSD je spreman za dijalog, da se konsenzusom donose sve odluke na nivou BiH, ali svaki put kada bude ugrožena Srpska i njena prava, posezaće se za ovim i u republičkoj Skupštini odlučivati“, kazao je Šulić.

izvor:http://www.slobodna-bosna.ba/

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: