Đoković i Adria Tour ne idu u Crnu Goru
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja "Adria Tour" u subotu je donio odluku da se turnir u Crnoj Gori ipak ne održi. Uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna najveće teniske zvijezde regiona okupe u Crnoj Gori, to neće biti slučaj. Tako u konačnici, Đoković i Adria Tour ne idu u Crnu Goru.

Đorđe Đoković, Novakov brat i direktor turnira, oglasio se povodom ove odluke Organizacionog odbora. 

"Nedeljama unazad pokušavali smo da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru. Nadali smo se da će ova mjera biti promenjena, ali to se još nije desilo. To je nepremostiva prepreka, jer je broj članova našeg tima veliki, a bez njih nismo u mogućnosti da sve tehničke detalje besprijekorno sprovedemo. Naša ideja je bila da igramo na šljaci koja bi samo za tu priliku bila uvežena i postavljena na atraktivnoj lokaciji u jednom od primorskih gradova, kao i da sve prateće detalje - tribine, konstrukcije i druge elemente donesemo i postavimo, a sve zbog strogih standarda koji pratimo.

 

Uvjereni smo da će se prilike promijeniti i da će u nekom narednom periodu Crna Gora biti naš domaćin. Molimo sve aktere da se uzdrže od politizacije ove odluke, jer time samo nanosimo štetu ne samo sportu, već i našoj ideji da promovišemo dobre vrijednosti, fer plej, humanitarni rad i zajedništvo u čitavom regionu." izjavio je Đorđe Đoković.

 

izvor b92

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano
Autor: