Dokumentarni film Keli – vječna uspomena na sarajevskog heroja
PODRŽI NAS I LAJKUJ NAS NA FACEBOOK-U

U povodu godišnjice smrti legendarnog fudbalera, a nadasve čovjeka, "heroja u kopačkama", "fudbalskog Waltera" Želimira Vidovića Kelija, u nedelju 17. maja u 22:15 na programu Federalne televizije bit će emitovan dokumentarni film "Keli". Film autora Muhameda Bikića je film svih nas Sarajlija, Bosanaca i Hercegovaca, dobrih ljudi širom svijeta...

28. je to godišnjica od odlaska sarajevskog heroja, džentlmena i fudbalskog maga čiji su potezi mamili publiku na tribine stadiona Koševo. Devet godina je nosio dres bordo kluba, odigrao 241 utakmicu za svoje Sarajevo, a bio je i član reprezentacije SFRJ. 

Keli je živio za svoje Sarajevo, za svoj klub, za svoj grad. Tako je i otišao, boreći se za svoj grad i svoje sugrađane, za svoju raju. Kobnog 17. maja je na humanom putu između centra Sarajeva i bolnice Dobrinje prevozio ranjenike. Vidović je bio njihova nada, njihov uzdanak i njihov spas.

Hrabro sportsko srce, kakvo je Keli imao, nije ni slutilo da će mu to biti posljednje što će učiniti u tom nemilosrdnom ratu.

U filmu autora novinara i publiciste Muhameda Bikića učestvuju Kelijevi savremenici, saigrači, porodica i prijatelji. Borjana Vidović, Dajana Vidović, Miana Vidović - Žuža, Filip Žuža, Sarah Softić, Ena Softić, Abdulah Sidran, Mehmed Janjoš, Faruk Hadžibegić, Mehmedalija Zilić, Amor Mašović, Edin Bahtić, Fuad Muzurović, Muhidin Teskeredžić, Mirza Kapetanović, Agim Nikolić, Nijaz Merdanović, Zijad Svrakić, Sabrina Buljubašić, Slobodan Janjuš Čobo, Ahmed Osmić, Branislav Berjan, Vesna Janjoš, Nidal Ferhatović, Adis Vuga, Merim Serdarević, Senad Smječanin, Sinan Sinanović...

Jeste li uživali u ovom članku? Budite informisani pridružujući se našem biltenu!

Komentari

Za objavu komentara morate biti prijavljeni.

Povezano